Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

понедељак, 17 септембар 2018 11:59

ДОМ УЧЕНИКА СРЕДЊИХ ШКОЛА ЛЕСКОВАЦ ОБЕЛЕЖИО 70 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА И РАДА

Свечаном академијом у присуству градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића са сарадницима, запосленима и институцијама са којима сарађује, Дом ученика средњих школа у Лесковцу, обележио је велики јубилеј, 70 година успешног рада и постојања.

Основан је давне 1948. године, 15. септембра и то захваљујући великом ентузијазму како људи који су радили, тако и смештених ђака и студената, казао је директор ове установе Иван Илић током видео презентације која је пратила његово излагање.

Градоначелник је истакао да је управо због успешног рада и великог јубилеја предложио Дом ученика за Октобарску награду града Лесковца.

На свечаној академији поводом седам деценија постојања уручена су признања за изузетан допринос раду Дома ученика градоначелнику Лесковца др сци. мед. Горану Цветановићу, постхумно Добросаву Туровићу, дугогодишњем директору који је недавно преминуо, као и Љубомиру Нешићу, бившем директору Дома. У име Добросава Туровића признање је примила ћерка Бојана Спасић, која се је уз захвалност обратила скупу.