Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

недеља, 17 април 2022 05:55

Регионална спортска и културно уметничка Домијада 2022

Планом и програмом васпитног рада Дома ученика средњих школа Лесковац предвиђен је и рад спортских и културно-уметничких секција. Вест да ће ове године Домијаде бити одржане, регионална спортка Домијада 9. априла у Књажевцу и регионална културно-уметничка 16. априла у Нишу, наши ученици су примили са усхићењем, с обзиром да претходне две године дружења и сусрети домова као и Домијаде нису биле организоване због ситуације изазване корона вирусом.

                У суботу, 9. априла 2022. године педесетак ученика је у пратњи васпитача кренуло у Књажевац поводом регионалне спортске Домијаде са жељом да упознају нове другаре, да се друже, али и представе Дом како доликује једном од већих домова ученика средњих школа у региону. Тридесет шест учесника је представљало Дом ученика средњих школа Лесковац у спортовима на неколико локација у Књажевцу док су их остали другари из Дома бодрили на теренима и том приликом освојили:

-              1. Место - стони тенис (појединачно М);

-              1. Место – стрељаштво (појединачно М);

-              1. Место – стрељаштво (екипно М);

-              3. Место – стрељаштво (појединачно М);

-              3. Место – стрељаштво (екипно Ж);

-              3. Место – шах (појединачно Ж);

-              3. Место – одбојка (Ж).

                Наредне суботе, 16. априла, у Нишу се одржала регионална Домијада у културно-уметничком стваралаштву где се 26 наших ученика надметало са ученицима осталих домова из региона у песми, игри, глуми, рециталу, литерарном, ликовном раду. Награде и овог пута нису изостале:

-              1. Место – класична музика;

-              1. Место – поетски приказ;

-              3. Место – модерни плес;

-              3. Место – драмска уметност;

-              3. Место – ликовни рад;

-              3. Место – цртеж.

Освајено свако прво место, појединачно или групно, дечака или девојчица је пропусница за републичку Домијаду која се ове године одржала у Београду у периоду од 13. до 15. маја, одакле су се наши ученици вратили са пехарима, допломама за освојена следећа места:

-              1. Место – стрељаштво (екипно М);

-              2. Место – стрељаштво (појединачно М);

-              3. Место – поетски приказ;

-              3. Место – класична музика.

Поносни смо на сваку освојену медаљу, диплому, пехар, али нас највише радује чињеница да жељом и вољом ученици дају допринос установи тако што се укључују у рад секција, квалитетно проводе своје слободно време, самим тим развијају спортски дух, међусобно се друже, шире пријатељства, и наравно, на путу за Књажевац, Ниш и Београд неизоставна је била песма, ведар дух и добро расположење ученика.